h1

Tsunami

Juni 20, 2008

Dulu, aku ada menulis beberapa lirik untuk 2 buah band muzik yang tak berapa nak dikenali (but very talented). Salah satunya ialah Lagu yang bertajuk “Tsunami”.

Yang ni petikan lirik itu:

Tsunami

Pada bumi yang mengalir darah
Pada unggas yang menjerit parah
Pada hutan yang menjadi api
Pada hujan yang bertukar warna

Oh Dunia kemana arahmu
Oh Dunia mengapa begitu
Oh Dunia kaburkah pandanganmu
Oh Dunia apakah maumu

….

Lirik: hegira
Lagu: summergreen/the exilers

Lagu ni the exilers nyanyi pada pertandingan Blastoff 2 yang derang sertai pada tahun 2005.
Disebabkan ramai penonton berbangsa “Eropah”, maka lirik ni dialihbahasa ke English waktu derang mainkan di final blast off 2.

The Exilers menang nombor 2.

Agaknya derang kena sumpahan Naib Johan, sebab banyak bulan lepas tu, band ni berpecah.

Sebahagiannya ke sini.

Sebahagian lagi ke sana.

Yang lainnya, ke sana dan ke sini.

Tapi semuanya sempat merasai keglameran tempat Naib Juara. haha.

Apaapa pun, semoga berjaya untuk mereka-mereka.

Yang anehnya bagi kami, lagu ini dicipta sebulan sebelum kejadian tsunami yang melanda sebahagian Asia pada December 26, 2004.

3 komentar

  1. great!


  2. Salaam alina,

    kat mana nak beli painting awak erk/.. btw, sapa nama kwn awak yg nyanyi lagu ‘sampai menutup mata’ kat MASKARA 9 kelmarin yer?.. per2 hal good luck wt ur geng layartanchap!!!


  3. Terima kasih kerana perform di MASKARA. Kami puas hati dan terhibur.🙂



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: