h1

“You should never underestimate the predictability of stupidity.” – bullet tooth tony*

Juli 18, 2008

mari kita belajar tentang logik.

Premis 1
Jehan. pelajar tingkatan 5. bersumpah depan guru disiplin. dengan bukti.
yang Bedah (makwe ketua pengawas) terlibat dalam kes pukul.
Jehan kena tangkap.

Premis 2
Saleh. pelajar tingkatan satu. mengadu kat ketua pengawas.
yang Ahmad buli dia mlm-mlm kat dorm.
Ahmad kena tangkap.

Premis 3
Ahmad pulak. report kat guru disiplin. dengan bukti.
yang ketua pengawas fitnah dia dalam kes curi seluar dalam dulu.
sampai Ahmad lebam pipi.
guru disiplin buat taktau.
Premis 4
yang Sunder pulak. baru buat sumpah.
pasal kes ketua pengawas.
tup-tup dah tak datang-datang sekolah.
drop-out lah tu.

pengetua dalam bilik. dok senyap-senyap.
(entah-entah dialah pemikir agung (baca: mastermind) kot.)

*snatch ialah sebuah filem bijak yang cukup seronok untuk ditonton.

6 komentar

  1. Wayang kulit takkan bergerak sendiri…


  2. Salam,

    Saya menyinggah dari Waterlilly; menarik blog ini dengan tulisan yang membuka minda kepada sebarangan kemungkinan.

    Secara kebetulan, adakalanya seorang martial artiste lebih takut berhadapan dengan seorang yang tidak berilmu dan gila. Logiknya, martial artiste itu tidak dapat mengagak strategi lawannya itu.


  3. pengetua
    sedang
    lena
    tidoq…


  4. aku suka artwork di atas
    tiba-tiba menaikkan darah aku
    er..snatch itu filem pendek kah?


  5. snatch itu film. diarahkan oleh guy ritchie. memang best.

    sila klik: http://www.imdb.com/title/tt0208092/


  6. cakapaje:

    erm.. mungkin lah.. yang ‘gila’ pun tak dapat kita telaah… itu yang bahaya..



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: