h1

aku dah belajar lupakan kau, jadi jangan datang terhegeh-hegeh!

Juli 30, 2008

mari kita bersayu sayat. menyadiskan diri. takdis. dan cipta tangis renjis. ahh!

beberapa entri yang lepas. aku ada tampilkan sajak william blake yang dikoirkan. dalam filem A Little Princess. ini yang baru aku jumpa dalam youtube.

lagunya muncul pada latar 6:24. aku suka!

moonlight sonata. beethoven. juga agak sayat. aku sangat suka!
ini lagu klasik yang paling aku suka! (double penekanan tu!)

di video ini, lucarelli bermain dalam a minor.
ini tab gitar dalam a minor. (secara asal, moonlight sonata dalam c minor).

selanjutnya, di sini.

“Out of suffering have emerged the strongest souls. The most massive characters are seared with scars.” – khalil gibran.

12 komentar

  1. poetik sungguh ayat ini: ‘bersayu-sayat menyadiskan diri’


  2. Suka dengar Tracy Chapman tak?

    David Blake tak kenal. Tapi, Andrew Blake kenal.🙂


  3. saharil:: ya. sungguh poetik. tapi tatabahasa takde.. haha. takpe, lesen poetik ada.

    naga:: suka! suka fast car! tapi sekarang mana dia hilang eh? haha. typo error lah!.. sepatutnya william..🙂


  4. Salam,

    Lor…I’ve always thought this song was a Libestraum, honestly! But thanks, at least now tahu lah mana nak cari notes dia🙂


  5. entah. aku sekarang dah pandai dengar sarah mclachlan pulak. haha


  6. wah2…skang ini..

    aku skang layan yuna


  7. cak:: skrg nih saya pula yang cari notes Libestraum..🙂

    juna:: aahh.. kalau lagu in the arms of the angel.. anytime!

    marjerin:: ye! sekarang nih kita berYUNA! ok!


  8. hegira,

    notes Libestraum tak jumpa, tapi you tube dia ada. Jap jap lagi bila I buat entry, i masukkan for you ye.


  9. cak:: wokehs! terima kasih.


  10. Moonlight Sonata memang “berhantu”. Tapi kalau mahu sedih dengar juga Fur Elise dan teori kecelakaan cinta Beethoven dalam Fur Elise.

    Juga cuba juga Symphony no.9

    Oh, personally, Beethoven lebih sedap dari Mozart, walaupun ya, Mozart adalah genius.

    Sedaka ada main kombo Beethoven dengan Liberstraum, cari kat Youtube.


  11. nazri::
    fur elise memang sedeh. tapi tak tahu kenapa, setiap kali dengar elise nih, saya terbayang taman bunga kat england. dengan perempuan baju kembang bawak payung.

    ya. saya setuju bethoven lagi sedap. mungkin dia lagi sengsara daripada mozart (?). (teori artis @seniman yang sengasara lebih menghasilkan karya hebat).

    tapi saya rasa kalau nak lagi sadistik, kena dengar “O Fortuna”, Carl Orff daripada opera Carmina Burana. sambil dengar kena minum coke ngn panadol. lepas tu makan durian.

    muzik latar o fortuna ni yang terbaik jadi latar filem. dalam filem the general’s daughter. masa salah sorang watak tu nak kena bunuh, dia pasang muzik nih.


  12. Carmina Burana memang best, tak dinafikan.

    Tapi sudah overused. Sana sini guna bunyi ni.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: