h1

//“It looks like me, sounds like me but it is not me”.. kata ‘ilmuan’ terkenal Malaysia.

Agustus 18, 2008

kata shaggy pula berulang kali:
it wasn’t me!

 

 

minggu lepas seorang profesor, allan whitfield dari universiti swineburne, australia datang melawat. aku ditugaskan menjaga hal ehwal makan beliau. jadi. minggu lepas adalah minggu makanan sedunia. ah. aku suka tugasan ini!

sambil makan, sempat juga kami bertukar-tukar cerita. dan rupanya, dia pernah ke kelantan. dipanggil universiti di sana. isterinya cina. jadi dia agak tahu tentang resam timur. dan dia juga generasi yang bukan muda. dia suka merokok. jadi lepas makan, dia pergi merokok dengan ketua koordinator.

– disunting-

 

 

2 minggu lepas, waktu malaysia. csi: new york menampilkan program second life ini dalam plot mencari pembunuhnya. -disunting-

 

 

keterangan lanjut tentang gambar pertama sila klik sini ya.
gambar kedua pula dipetik dari sini.

 

 

ps. sebahagian teks disunting kerana terdapat maklumat rahsia yang belum patut didedahkan. huhu.

2 komentar

  1. Salam Alina,

    Oh, 2nd life rupanya ala ala simulation deck dalam Star Trek Generations rupanya. Memula tadi ingat 2nd life tu the hereafter! OK…I learn something new today🙂

    Pertengahan ’80an dulu ada satu siri scifi V5 atau Virus 5 di mana sekumpulan polis scientist (baru cuba google tapi tak jumpa) menjejak maling yang menyamar sebagai virus untuk menghancurkan society ketika itu. Sayangnya, siri itu tak sampai 1 season mungkin kerana audience belum dapat menerima.

    Tang menggunakan 2nd life untuk mengajar, berkemungkinan tenaga pengajar masa depan berkurangan. Yelah, sorang lecturer yang serbi pengetahuan, boleh menggunakan 2,3 avatar berbeda untuk mengajar. Hmm…kalau Alina dah digantikan, sapa lah pulak nak berikan hadiah kat saya? huhu🙂


  2. salam shah. wah. penulis skrip cerita itu mesti ada mesin teleport boleh buat future drama. agaknya boleh request cerita untuk ditayangkan balik.

    haha. yang second life ni no comment. buat sementara. haha.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: