h1

Telah aku padam nama kau. Di sini.

Oktober 16, 2008

Ok. The weather here is still gloomy. The branches crawling outside my window.
There is no Van Gogh left. At least not the colors.
And the black clouds blanketing the sky. So far. And so riveting.
(Bear in mind that this black cloud is no Fred Hoyles)
The air is thin. The air conditioning is extremely cold.
And like Yuna said, dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku.
Yes. Yunalis or Yuna. The sweet and talented Yuna.

Klik ini untuk mendengar Yuna

Oh Bulan
Yang melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

Ku enggan
berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

[Bridge]
Di saat kau merenung matanya
ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

.

Yesterday i stumbled upon this blog of Buck. Yes. The creatively talented Bakri Hafiz Hisham. Please listen to him. I kinda like his version of ‘If’.

Klik ini untuk mendengar Buck.

.

And alang alang kita mendengar lagu, please also listen to this sweet voice of Kirstin. Suaranya sangat merdu. Seperti nightingale. Ya. Biarpun saya tidak pernah mendengar sebarang bunyi nightingale. But enuff said. (Ala. dengar ajelah :P)

.

.

‘Ku enggan. Berpura-pura kubahagia.’
And i have to stop playing my guitar for a while.
*sad*

20 komentar

  1. hey,
    i dropped by ur blog and it’s GREAT and TREMENDOUS.
    i really like the song that including in this post.
    keep it up!


  2. azfar.
    thank you. i like the songs too.


  3. Salam Alina,

    Maaf, tak dapat nak dengar lagi…speaker rosak. Esok atau lusa, insyAllah saya akan dengar ye.


  4. salam shah.

    tak apa.🙂. bila bila pun boleh dengar.


  5. thanks for the info


  6. I realy like it…wohaa!


  7. Aku masih main gitar kepunyaan abang aku yg dibelinya pd 1984!
    Brand Kapok, harga masa tu RM39.90je…

    Dia tukar dengan gitar aku yg aku beli dgn gaji bulan ke-2 aku mula bekerja pd 1996, harga RM300. Sampai sekarang kat dia lagi.

    Tapi, tak kisahlah…abang. Lagi pun, gitar dia tu lagi banyak nostalgianya. Macam biola Hamzah Dol Mat.
    .


  8. ben. thanks.

    kak lily.
    terima kasih kak. i like u too. hehe.


  9. nizam.
    mak ai. lamanya. tahan lama.
    gitar pertama yang aku beli kapok juga. siap ada airbrush bunga ros. tapi ada orang pinjam. tak bagi balik. aku pun tak kenal siapa. cis.

    gitar apa yang rm 300 tu? klasik eh? ya. gitar memang ada memori untuk nostalgia.


  10. hey. love that oh bulan song!
    n ur blog is great too! =)


  11. apsal speaker ni buat hal plak nih?

    aku akan dengar nanti ye…🙂


  12. Alina,

    Dah lupa brand apa tapi bunyi macam mexican but made in china, >10thn dah kat dia. Gitar tong jugak, kemasan kayu, tak bercat. Tapi, aku tak suka sangat gitar tu, neck dia kecik, tak sesuai untuk plucking. Asyik sangkut jari je (jari besar). Gitar Kapok best sikit, tak sangkut jari.

    .


  13. Wow, Luna is an amazing young malay tudung wearing guitar playing girl! Awesome!! I found a cool pic of her http://i84.photobucket.com/albums/k6/yunalismatzaraai/yuna3.jpg

    Didn’t know about her at all, so outdated these days. Busy with life. Must catch up some of her gig! Thanks!


  14. lagu. chenta. mimpi.


  15. noa.
    yes. i luv that song too. and thank you. blog kamu juga menarek.

    tasik.
    tak apa. dengar bilabila pun boleh.🙂

    nizam.
    hehe. saya pulak tak boleh petik gitar kapok. tangan kecik sangat.🙂. kemasan kayu tidak bercat itu macam sangat klasik! gitar pada gambar di atas saya sangat sayang sebab sangat comel.

    ekspis.
    Yes. she is an amazing young girl. tapi saya rasa ramai lagi yang setalented dia. cuma memendam bakat. Tidak mengapa outdated. saya pun kadang2.

    Oh ye. EP Yuna sudah keluar. boleh lah dapatkan.

    danielle.
    muzik. rindu. fantasi.


  16. Alina,

    Kalau u ssayang gitar kamu kerana ianya comel, kenapa kamu perlu padam namanya di situ?

    ha ha ha ….
    .


  17. nizam.
    haha. saya pun tak tau nak jawab apa. yang comel gitar. bukan namanya.


  18. hai salam kenal
    emm lagu yuna nie mmg best
    emm jgn sedih2
    ingat nasihat sye

    hidup memang palat tapi esok masih ada
    hidup merupakan roda ari nie diatas dan esok kita dibawah


  19. Hai… sorilah sebab menempel kat blog nie… letih pulak layan blog politik nie, pusing-pusing sikit kat blog santai… Anyway, cinta is part of our life and heartache is one part of our life also… Both have to exist to enable us to understand the “love and heartache”… iykwim (if-you-know-waht-i-mean)..
    Thanks for sharing the song…

    http://inspirasi-aliff.blogspot.com/


  20. utopia.
    ye utopia. saye akan sentiasa ingat nasihat awak itu. terima kasih.

    aliff.
    hai aliff. takpa. tempel dimana mana bahagian blog ini. tak apa.
    ye betul. tapi kadang2 headache tu jadik suatu macam migraine. IYKWIM.🙂



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: