h1

Guni. Dan lempar ke laut.

Desember 4, 2008

Ada sorang datuk dah kena sacked daripada parti tupperwarenya.

Sebab hadir satu kongres kat shah alam.

Aku pun hadir. er. Akan kena sack jugak ke?

Tapi tak apa. Aku pemerhati. Ada lesen macam wartawan.

Tapi. eh. Nanti dulu. Apsal nak sack aku. Aku bukan parti manamana pun. Mungkin ahli parti harijadi dan beach party. Tapi bukan parti tupperware yang dah established.

Cuma masa election itu hari, tibatiba nama aku ada dalam senarai sebagai ahli puteri parti tupperware.

Aku terharu. Dan berbesar hati.

😛

12 komentar

  1. Dia orang nak sacked ke tak, peduli hape….Soru jangan mis.
    Aku belum pernah mengundi. Aku malas nak pegi beratur. Kawan-kawan kata rugi tak dapat tentukan masa depan negara. Aku kata “kalau dia orang nak sangat undi aku, datang rumah bawak borang” …hahaha.


  2. Salam Alina,

    Takpa, kena guna ngan parti tupperware, lagi baguih! Den, tepuk sebelah tangan kejadian itu. Den nak ajak masuk party lain lak, parti taklah baru cuma lum lagi dapat register…POB


  3. maknanya kau kene buat satu press confrence dan sack diri kau sendiri.😛
    ..baru drama


  4. dapat free tak tupperwarenya?😛


  5. sack it hati je la? heh!

    *Selamat Raya Haji.


  6. Digunikan? hu hu hu…

    Semoga berjaya membina hidup baru di dunia yang baru ya!


  7. baru berkesempatan meninggalkan komen. aku terhibur di sini.


  8. bukan kongres… tp parti tupperware rumah orang lain….


  9. puteri tapeware?tapaukan la apa yang patut…


  10. nizam.
    takpa. kalau malas, derang sediakan kerusi roda..😛

    salam abg shah.
    parti apa tuh? leh join??

    ji.
    wah. menarek tuh! pastu kompem jadik ulasan berminggu-minggu oleh pakar akademik.

    shahril.
    lupa nak mintak.


  11. otakkapasitirendah.
    selamat raya qurban..

    art.
    terimakasih.

    qharma,
    owh ye lupa.

    mind.
    huhu. sup perut pon takleh nak tapau..😛


  12. Alina,

    POB? Ha…ada tersembunyi dalam 2 postings di blog saya. Sayu bila membaca yang pertama.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: