h1

Kelipkelip bintang kecil.

Januari 4, 2009

Dan tidak ada permulaan tahun baru yang lebih manis daripada ini. Bersamasama 3 orang anakanak kecil menonton wayang.

image001The ever shy and dreamy Hanna.

Oh ya. Tak tipu. Mereka memang hiper. Fizikal dan vokal. Nyaris tak kena culik bila berlarilari di koridor sunway pyramid. Dan aku macam bibik moden terkejarkejar dengan kasut tumit tinggi. (Ok. Tidaklah sampai terkejarkejar. Exaggerate saja.)

Dan rasanya segala teoriteori pakcik Freud telah kuhadam dalam melayan mereka ini. (Ah. Teori Freud kadangkadang dah tak boleh apply dalam waktu waktu yang kritikal ini.)

Kata kuncinya: SABAR. Mereka sangat imun pada marah dan garang. Tapi mereka juga penghibur. Dan pil perawat. Aku.

Oh ya. Adam Sandler dalam Bedtime Stories memang lucu dan mantap.

8 komentar

  1. Ada sebabnya mereka-mereka itu dipanggil ‘buah hati pengarang jantung’.


  2. Kita pernah begitu…dulu, suatu masa.


  3. Teori uncle Freud tak menjadi.
    kadang-kadang!

    huh..letih teringat akak mengasuh anak buah dulu. Sekarang sulong tu dah jadi si manis 14. Semakin tua mak long diaorang ni huhuhu…


  4. Freud harus di upgrade/update.

    Bosan sungguh di kelas yang harus berkiblatkan dia.
    🙂


  5. nizam.
    ya betul.

    imran.
    eh. aku baik. masa kecil sangat malu dan senyap sunyi. haha.

    kaklily.
    semestinya anak anak buah melayan mak saudara mereka seperti ibu sendiri, kan?

    M,
    freud bukan sahaja perlu diupgrade atau update. perlu diganti terus. teorinya sudah berakar dalam manusiamanusia dunia.


  6. Nak tengok Bedtime Stories lepas ni.


  7. ili. ok. mesti tonton.


  8. alaa, cik Na bukannya garanggg… he he



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: