h1

Bunga kecil di celah lalang pun wangi.

Juli 27, 2009

Dia umpama anggerik.
Indah. Berwarnawarni.
Tahan lama seperti Eveready.

Tapi sayangnya tidak berbau.
Seperti bunga plastik.
Dalam pasu penuh jentikjentik.

12 komentar

  1. 1st! ;p


  2. You have a way with words. I suka entry ni🙂


  3. Kepingin sungguh nak tulis macam ni. Tapi entah..yes..ilham Tuhan punya🙂


  4. Ada bunga-bunganya
    yang memang untuk dipandang dari jauh

    bukan didakap dihidu
    ia mungkin tak mahu begitu


  5. dulu. lama dulu. iklan radio bateri eveready ulang-ulang frasa berikut unt gambarkan ‘tahan lama’:
    “dan lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi…..” (till fade)

    heh, heh, sekadar nostalgia.


  6. aie. ya. kau selalu pertama.

    kaknaz. terima kasih. cantumcantum perkataan aja itu.

    kaklily. ya betul! tapi kamu juga pandai menyusun kata. kan.

    nizam. bungabunga tu mungkin tumbuh atas pokok kelapak aje kot.🙂

    zizie. haha. ya. ingat sangat!


  7. ada banyak lalang dekat malim prima

    sekian


  8. Dia spray pewangi apa kat celah lalang tu? WAKAKAKAKAKAAA…


  9. juna.
    ya tahu.

    naga.
    tak dior, jpg.


  10. sempat jadi nyamuk tiruk dak?


  11. Kak Alina,
    Vee nak tahu tentang projek antologi spf lah…
    macam mane nak hantar karya and ape format die eh?


  12. V, tentang projek spf tu, bila sudah siap fiksyen, hantar pada sangfreudpress. emailnya boleh check kat facebook. formatnya dalam bentuk .doc pun boleh sayang.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: